Helpende hand in uw administratie

Adres:

Mitswegestraat 166, 8480 Ichtegem

samenwerken ofedra admin bredene

Samenwerken

Samen werken is niet altijd evident. Vaak zie je collega’s zich meer gedragen als concurrenten dan als mensen die in hetzelfde bedrijf hetzelfde doel proberen na te streven. Zonder het te beseffen heb ik er mezelf ook schuldig aan gemaakt in het verleden. Ik kon er nochtans heel erg boos en gefrustreerd over worden als ik het andere collega’s zag doen.
En toen was er een momentje dat ik -door omstandigheden – even wat dieper en aandachtiger naar mijn eigen gedrag en reacties ging kijken. Wauw, wat een eye-opener. Ik schrok zo hard van wat ik moest vaststellen, heel eventjes had ik een enorme hekel aan mezelf.
Maar, van onze fouten -als we ze tenminste erkennen – kunnen we leren.
Eerst en vooral moest ik mezelf vergeven voor mijn -soms – oncollegiale gedrag. En onmiddellijk daarna moest ik dat gedrag zien te veranderen.
Dat gaat niet zonder slag of stoot, want soms zitten bepaalde overtuigingen zo ingebakken, dat je ze op automatische piloot gaat herhalen. Constant opletten dus! Bewust zijn dat mijn manier niet DE enige manier is om iets te doen. Minder oordelen als iets niet direct van een leien dakje loopt, maar hulp aanbieden, uitleg geven, en geduldig zijn!
Iemand anders proberen te veranderen kan alleen maar resulteren in teleurstelling. Jezelf veranderen maakt je rijker!